Henry Moerman uit Gerkesklooster houdt actie voor Riders for Health

Henry Moerman: 'houten kont'. Foto: Eigen foto

Henry Moerman uit Gerkesklooster wil zich inzetten voor goededoelenorganisatie Riders for Health. En wel door zich te laten sponsoren voor de Dutch 1000, een uithoudingstocht op de motor.

Op 9 juli wordt The Dutch 1000 verreden. Dit is een motorevenement dat start in Limburg en als uitdaging heeft om binnen 24 uur met de motor 1000 kilometer af te leggen op binnenwegen.

Met een gemiddelde snelheid van 60 km/u zal dit 16 uur duren. „De dag ervoor zal het al 5 uur motorrijden zijn (met een houten kont), vervolgens een nacht kamperen op een matje (stijve rug) en hierna 16 uur met minimale pauzes rijden (vermoeidheid)”, vertelt Moerman. De volgende ochtend koerst hij weer huiswaarts op twee wielen. „Een happening waarbij uithoudingsvermogen een grote rol speelt dus. Het zal afzien worden.”

Afstanden

„Dit is echter niks in vergelijking met de afstanden die motorrijders in onder andere Gambia, Lesotho en Liberia afleggen om op tijd medicijnen, vaccinaties en diagnoses te leveren aan personen die in afgelegen gebieden wonen. Riders for Health - een onafhankelijke, niet-politieke organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg - leidt personen op om zo snel en veilig mogelijk gezondheidszorg te verlenen.”

„In het kader van afzien ben ik een sponsoractie begonnen voor Riders for Health, met goedkeuring van de organisatie van The Dutch 1000, waarbij artsen en andere zorgverleners iedere dag afzien om tijdig medicatie en nodige zorg te brengen bij personen die afgelegen wonen. Ik probeer voor deze sponsorrit zoveel mogelijk in te zamelen en gebruik hiervan niks voor mijn eigen kosten tijdens het evenement.”

Meer info op: www.gofundme.com/f/1000km-for-health

Nieuws

menu