Als Gouden Gids liefde voor het Waddengebied delen met de toerist

Het Waddengebied verkennen, maar ook meer leren over verhalen, de geschiedenis en identiteit van regio Noordoost-Friesland. Deelnemers aan de Gouden Gidsencursus leren het allemaal en kunnen daarna hun kennis delen met toeristen.

De gidsen leren welke bijzondere planten, dieren en sporen in het landschap er zijn, maar krijgen ook informatie over de geschiedenis en identiteit van het gebied.

De gidsen leren welke bijzondere planten, dieren en sporen in het landschap er zijn, maar krijgen ook informatie over de geschiedenis en identiteit van het gebied. Ingezonden foto

De aspirant-gidsen krijgen meer te horen over en te zien van het bijzondere Waddengebied, ook de onontdekte en verborgen verhalen over de cultuur en de unieke waddennatuur. Ze leren over de bijzondere planten, dieren en sporen in het landschap, zoals de terpen, die herinneren aan lang vervlogen tijden”, aldus coördinator Sjak Papma van de Stichting Vitale Waddenkust. Deze stichting organiseert de Gouden Gidsencursus in samenwerking met It Fryske Gea en de Waddenvereniging.

Waddenkenners

Nieuws

Meest gelezen

menu