Appelchips met creatieve smaken in Engwierum | buordsje by de dyk (14)

Voor heerlijke appelchips kunt u bij het huis even aanbellen. De huisgemaakte chips aan de Mûnebuorren 13 in Engwierum liggen in een feestelijk versierde kar bij de weg niet voor het grijpen.

Bij de familie Van de Voort geeft het karretje aan de weg ook het karakter van hun gezin weer. ,,We doen het met z’n allen.”

Bij de familie Van de Voort geeft het karretje aan de weg ook het karakter van hun gezin weer. ,,We doen het met z’n allen.” Foto Jelle Raap

Bij de familie Van de Voort is het eigen appelhof een hof waarmee ook lof wordt geoogst. ,,Jaren geleden hadden we zoveel appels dat we zelf moeite hadden ze weg te werken. Dan begin je met het maken van appelsap, dik-sap en appelcompôte. We doen alles met appels”, vertelt de vrouw des huizes die vanwege thuiswerk de beller goed kan bedienen. Voor het eerst is er dit jaar aan de Mûnebuorren ook Engwierumer appelchips te koop, nadat moeders recept en een eigen droogoventje goed uitpakten. ,,Het gaat niet om grote hoeveelheden. Een appel of zes per keer die rustig kunnen drogen.” Ze kunnen worden geleverd met gember, met honing of gewoon naturel.” En: ,,Op is op, want het is er zolang de voorraad strekt.”

Gezinsuitje