Basisschool It Skriuwboerd in Surhuisterveen eerste ‘DrinkWaterschool'

Wethouder Sierd Vegelin met leerlingen Dione Borger en Elin van der Velde op It Skrieuwboerd. Foto: Gemeente Achtkarspelen

Basisschool It Skriuwboerd in Surhuisterveen stond donderdag volledig in het teken van water. Samen met alle leerlingen, leraren en ouders gaf wethouder Sierd Vegelin (Gezondheid) het startsein voor het project ‘DrinkWater’.

Daarmee is de school de eerste school in de gemeente Achtkarspelen die met dit project een steentje bijdraagt aan fitte en energieke kinderen. De school heeft een watertappunt waar kinderen en ook de buurt gratis water kunnen tappen. De aftrap werd gevierd met muziek, dans en water.

Het project ‘DrinkWater’ stimuleert kinderen om meer water in plaats van zoete drankjes te drinken. Het doel van het project is om water drinken leuk te maken voor kinderen. De kinderen leren op speelse wijze dat water drinken goedkoop, gezond, makkelijk én lekker is.

Dopper

Alle kinderen die water willen drinken ontvangen een dopper zodat ze water mee kunnen nemen naar school. Of zelf kunnen tappen bij hun eigen watertappunt natuurlijk.

„Water drinken op school scheelt ongeveer 8 kilo suiker per kind per jaar. En een hele hoop minder afval van pakjes en flesjes. Binnen de schoolomgeving kunnen we gezond gedrag aanleren én de maatschappelijke norm omkeren waarbij water drinken normaal wordt en zoete dranken de uitzondering” aldus wethouder Vegelin.

Gezond Gewicht

Het is belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Als jongeren gezond leven, presteren zij beter op school, vinden sneller een baan en kunnen makkelijker meedoen in de maatschappij. JOGG streeft naar een gezonde leefomgeving. De focus richt zich vooral op de fysieke en sociale omgeving waarin kinderen opgroeien.

JOGG Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel wil lokale partijen bundelen tot een krachtig geheel, waarin een gezonde leefstijl normaal is. Voor meer info: JOGG-regisseur Willemijn Meijer via w.meijer@ggdfryslan.nl of op 088-229 9198.

Nieuws

Meest gelezen

menu