Blaast de Bazuin nodigt muzikanten uit voor muziekproject in Surhuisterveen

'Oud koper roest niet...' Foto: De Bazuin

Brassband Blaast de Bazuin pakt de komende maand uit. Mensen die vroeger en brassband-instrument hebben bespeeld of mensen die een koperinstrument willen leren bespelen zijn in juni vier weken welkom om samen met de band muziek te maken.

Het project wordt afgesloten met een groot openluchtconcert op het Torenplein, als afsluiter van de Torenpleinfeesten in Surhuisterveen. Het is voor mensen die vroeger een muziekinstrument hebben bespeeld en dit, om welke reden dan ook, nu niet meer doen.

André Rieu

,,Onder het motto ‘Oud koper roest niet’ leren wij hen in zes weken tijd opnieuw zijn of haar oude - of een ander - instrument bespelen’’, vertelt Monique Hamersma van de organisatie. ,,Na vier weken zijn ze omgetoverd tot amateurmuzikant en klaar om met ons mee te spelen tijdens een groot ‘inspired by André Rieu’-openluchtconcert op 3 juli op het Torenplein in Surhuisterveen.

Het project start donderdag 9 juni tijdens de wekelijkse repetitie van Blaast de Bazuin. Tussen eind mei en deze avond ontvangen deelnemers hun instrument en maken ze kennis met de brassband en de andere deelnemers. Meedoen aan Blaast de Bazuin & Friends is gratis. ,,Het enige wat we verwachten is energie, enthousiasme en doorzettingsvermogen.’’ Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Marianne Oegema via 06-30235747. Aanmelden kan via info@blaastdebazuin.com.

Nieuws

menu