Buordsje by de dyk | Kadowinkel Cynnewille met bloemen-, fruit- en kunstgaard in Ee

Cynnewille. In het Fries schrijf je dat toch als Sinnewille ? ,,Het betekent voor ons zonneplezier, maar dat schrijven we bewust zo !” Het klinkt overtuigend uit de mond van Cynthia Jepma (51) in de fruitgaard annex pluktuin van haar kado- en kunstwinkel aan de Tibsterwei 9 in Ee.

In de pluktuin, een bloementuin en fruitgaard, kunnen onder meer gele frambozen worden geplukt. Daarnaast zijn er  aardbeien van de volle grond. Het assortiment bestaat verder uit appels, bramen, hazelnoten, Japanse wijnkers, hand- en stoofperen, pruimen, vlierbessen, kersen en een keur aan bruikbare planten zoals munt voor thee en sierplanten zoals gladiolen en zonnebloemen.

In de pluktuin, een bloementuin en fruitgaard, kunnen onder meer gele frambozen worden geplukt. Daarnaast zijn er aardbeien van de volle grond. Het assortiment bestaat verder uit appels, bramen, hazelnoten, Japanse wijnkers, hand- en stoofperen, pruimen, vlierbessen, kersen en een keur aan bruikbare planten zoals munt voor thee en sierplanten zoals gladiolen en zonnebloemen. Foto Jelle Raap

De zonnebloemen zijn evenwel niet de oorsprong van de winkelnaam. De voornamen van Cynthia en haar echtgenoot William keren hierin kunstig terug. Verrassingen als deze herbergt het winkeltje velerlei ! De naam is niet voorbehouden aan de winkel, maar in zwang voor het hele complex. Incluis het vakantiehuis i.a.: in aanbouw, want er wordt op veel fronten doorgewerkt.

Wie de achtergrond even op zich laat inwerken, kan zich voorstellen dat Cynthia en William bewust voor deze opvallende naam hebben gekozen. Het tweetal is elf jaar bezig geweest met een project van een uitgeleefd keuterboerderijtje in een rimboe een aantrekkelijke woonboerderij met een riante open tuin te maken.