Buordsje by de dyk | Vrolijke cadeautjes langs de weg

Anny Vellema-Woudstra is creatief. Dat leidt onder andere tot fraaie tekstborden en smaakvolle koeken. Ze vertelt erover in deze achtste ‘Buordsje oan de Dyk’.

,,Dit is sa’n prachtig moaie stof om panlappen fan te meitsjen”, vertelt Anny Vellema-Woudstra over de stof die bedrukt is met levendige voorbeelden van Friese tradities.

,,Dit is sa’n prachtig moaie stof om panlappen fan te meitsjen”, vertelt Anny Vellema-Woudstra over de stof die bedrukt is met levendige voorbeelden van Friese tradities. Foto Jelle Raap

,,Veel dingen zijn overbodig, maar koffie heb je nodig”. Tussen de kaas- of tsiisplanken, de welkom- of wolkom-plaatjes en de panlappen met een mooie Fryske sfeer, stort Anny Vellema (63) zich graag op creatieve teksten voor een leesmoment met een glimlach. Bij haar ‘buordsje oan de dyk’ zijn de tekstborden, met een knipoog naar het leven van alledag, sinds dit seizoen verkrijgbaar. ,,Planken binne der wol los te krijen. Dan kinst alle kanten út mei de teksten en sykje nei fariaasjes.”