Cultuurprijzen Achtkarspelen naar Feanster Music Night en Naomi Mast

De winnaars, schrijfster Naomi Mast, wethoulder Tjibbe Brinkman en Jan Lammers van de Feanster Music Night (v.l.n.r.).

De winnaars, schrijfster Naomi Mast, wethoulder Tjibbe Brinkman en Jan Lammers van de Feanster Music Night (v.l.n.r.). Foto: gemeente Achtkarspelen

De Feanster Music Night en schrijfster Naomi Mast, beide uit Surhuisterveen, zijn de winnaars van de cutuurprijzen 2023 in Achtkarspelen.

De bekendmaking was woensdag in de raadzaal van het gemeentehuis in Buitenpost. „Yn Achtkarspelen is in soad talint oanwêzich. Soms hiel sichtber, mar somtiden ek noch net of minder”, laat wethouder Tjibbe Brinkman in het gemeentelijk bericht weten. „Dêrom rikke wy dit jier wer twa kultuerprizen út.”

De jury bestaat uit beeldend kunstenaar Hetty Combs, Andries Renema, coördinator van cultuurcentrum De Wâldsang en Dictus Benedictus van It Kritetoaniel/Teater en Maskelyn út Buitenpost.

De winnaars werden uit een aantal genomineerden gekozen. Voor de cultuurprijzen waren er acht kandidaten, te weten Melissa Smedes (bloemsierkunst) – Harkema, Feanster Music Night - Surhuisterveen, Margriet Kootstra (schrijfster van een boek) – Harkema, Mariska de Vries (zangeres) - Twijzelerheide, Fanfare de Bazuin - Augustinusga, Cultuurpodium Maskelyn - Buitenpost en jeugdbrassband Projunior - Gerkesklooster/Stroobos.

Aanmoediging

Voor de aanmoedingsprijs voor Jong Talent waren drie kandidaten genomineerd: Naomi Mast (schrijfster van een toneelstuk) -Surhuisterveen, Frank Bloemhoff (beats) - Surhuisterveen en jeugdbrassband Projunior -Gerkesklooster/Stroobos.

De ‘Kultuerpriis Achtkarspelen’ kent de gemeente toe aan een persoon of organisatie die de afgelopen twee jaren een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in de gemeente. De winnaar krijgt een bedrag van 1000 euro, terwijl de winnaar van de aanmoedingsprijs 500 euro kreeg overhandigd.