Dief wordt bestolen van gestolen fiets en heeft spijt: eigenaresse uit Noardburgum krijgt geld om nieuwe fiets te kopen

Foto ter illustratie: Shutterstock

Foto ter illustratie: Shutterstock

Een inwoonster van Noardburgum deed eind maart aangifte bij de politie vanwege de diefstal van haar vrijwel nieuwe fiets. Na een kort bezoekje aan de supermarkt ontdekte ze dat haar tweewieler was verdwenen.

De diefstal was op beeld vastgelegd en uit het politieonderzoek kwam een inwoner van de gemeente Tytsjerksteradiel naar voren als verdachte. Hij werd verhoord op het politiebureau en draaide er toen niet omheen: de man bekende de fiets gestolen te hebben.

Toen hij op sociale media een getuigenoproep van het slachtoffer zag, schaamde hij zich voor zijn daad. De fiets teruggeven was toen echter geen optie meer, omdat die volgens de verdachte was gestolen. De man had de tweewieler niet op een veilige plek gestald.

Compenseren

Om de zaak zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten en het slachtoffer te compenseren voor haar gestolen fiets, besloot de verdachte om de nieuwwaarde van de fiets via de politie terug te betalen aan de eigenaresse.

Of de man wordt vervolgd voor diefstal is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie moet daar nog een beslissing over nemen.