Dorpsbelang Marrum wil meer woningen én nieuwe sportzaal

Het gymnastieklokaal is niet meer van deze tijd en Marrum zit te springen om woningen voor vooral jongeren en senioren. Het zijn de belangrijkste conclusies na een informatieavond van dorpsbelang waar ook de dorpsvisie 2023-2033 werd gepresenteerd.

De ruim vijftig jaar oude gemeentelijke sportzaal is niet meer van deze tijd. Dorpsbelang zet zich in voor een nieuwe accommodatie en ruimte bieden voor woningen is volgens Dorpsbelang hard nodig om met name jongeren en senioren in eigen dorp te houden.

De ruim vijftig jaar oude gemeentelijke sportzaal is niet meer van deze tijd. Dorpsbelang zet zich in voor een nieuwe accommodatie en ruimte bieden voor woningen is volgens Dorpsbelang hard nodig om met name jongeren en senioren in eigen dorp te houden. Foto Bram Buruma

In alle dorpen van het voormalige Ferwerderadiel werden de oude gymzalen vervangen, maar in Marrum zijn verenigingen en de basisschool nog steeds aangewezen op een ruim vijftigjarige sportzaal. De gemeente onderzocht eerder wel of de gymlessen van de basisschool ondergebracht konden worden in de gemeentelijke sporthal in Ferwert, maar dat bleek door met name het vervoer van de leerlingen te duur.

Nieuws

menu