Drommen koopjesjagers naar De Kruidhof in Buitenpost die uitverkoop houdt wegens hoge gasprijs: 'Der sit gjin winst yn, dat is foarby'

Ondanks het wisselvallige weer staat De Kruidhof in Buitenpost zaterdagochtend vol met koopjesvolk van heinde en ver. De botanische tuin houdt uitverkoop: alle planten, kruiden, struiken en fruitbomen worden vanaf 1 oktober voor de helft van de prijs verkocht.

Sijtze en Yvonne Dijkstra uit Opende gingen op zoek naar fruitbomen bij De Kruidhof in Buitenpost, waar alle planten weg moeten omdat de energierekening te hoog wordt.

Sijtze en Yvonne Dijkstra uit Opende gingen op zoek naar fruitbomen bij De Kruidhof in Buitenpost, waar alle planten weg moeten omdat de energierekening te hoog wordt. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

,,Spitich dat it reint, mar it hâldt de minsken net tsjin”, zegt Sijtze Dijkstra uit Opende, die met zijn vrouw Yvonne in een lange rij voor de kassa staat. De kruiwagen is volgeladen met planten en struiken. ,,Wy ha in grientetún en woene sjen oft wy noch wat útwreidzje kinne”, zegt Yvonne. ,,Ik ha thús in kream by de dyk stean en dêr ferkeapje ik jam, dat rint as in tierelier.”

Nieuws

Meest gelezen

menu