Wanneer kan er gegleden worden op de nieuwe familieglijbaan van zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen?

De eendjes voor de bingo staan al klaar Yke Bremer

De gele eendjes staan al klaar op een tafel naast het diepe bad in zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen. Op 17 juni wordt er een speciale eendenbingo gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar de nieuwe familieglijbaan. ,,De inzamelingsactie loopt heel goed en we hopen nog voor de zomervakantie de nieuwe glijbaan te plaatsen”, aldus chef-badmeester Bonne Helfrich van het Feanster zwembad.

Het enthousiasme onder ondernemers, inwoners en zwemmers uit Surhuisterveen en omgeving om mee te helpen geld in te zamelen voor de grote glijbaan is groot, zo ervaart Helfrich. Met subsidies, vele aanmeldingen als donateur en sponsorbedragen is er al een groot bedrag van de minimaal 60.000 euro voor de familieglijbaan bij elkaar gespaard. ,,De actie wordt breed gedragen en iedereen vindt het mooi voor de kids.”

Eendenbingo

Door een speciale glijbaancommissie zijn verschillende acties opgezet, waaronder een flessenactie. ,,We hebben in het zwembad een grote bak staan, waarin iedereen statiegeldflessen kan gooien. Verder gaan we een eendenbingo organiseren op vrijdagavond 17 juni in combinatie met de gebruikelijke discoavond. Iedereen kan één of meerdere eendjes kopen met daarop een letter en een cijfer geschreven. Tijdens de eendenbingo zijn er leuke prijsjes te winnen, waaronder zwemabonnementen voor volgend jaar. We hopen zo meer geld op te halen voor de glijbaan.”

De familieglijbaan, waarop meerdere personen tegelijk naar beneden kunnen glijden, wordt waarschijnlijk in juni geplaatst, maar in ieder geval voor de zomervakantie. De glijbaan is zo’n drie meter breed en krijgt een zeven meter lange glijbaan, die uitmondt in het middenbad van 1.40 meter diep. Zwembad Wettervlecke wil binnenkort ook van het gas af en de machinekamer moet gereviseerd worden, aldus Helfrich. ,,Zo willen we ons klaar maken voor de komende dertig jaar.”

Nieuws

menu