First Dates op boerderij De Omleiding in Feanwâlden: met een knipoog naar het televisieprogramma

Annemarije Morssink en Jan Bruinsma: ‘Het is een kopie van het liefdesprogramma, maar dan in onze eigen stijl’. Foto Yke Bremer

De aanmeldingen stromen al binnen bij Jan en Annemarije, maar er kunnen nog meer singles bij op de First Dates-avond op boerderij/camping De Omleiding in Feanwâlden. ,,We hebben al iemand van 18, maar ook van 75 jaar. Iedereen die op zoek is naar de liefde is welkom.”

‘Hoe meer mensen, hoe gemakkelijker het voor ons is om ze te matchen”, zeggen Annemarije Morssink en Jan Bruinsma enthousiast. ,,We zoeken nog mensen in de leeftijd tussen de 40 en 60 jaar en ouder. Ook hopen we dat mannen die op mannen vallen of vrouwen die op vrouwen vallen zich opgeven”, aldus de matchmakers.

First Dates

Vlak voor Valentijnsdag ontmoeten de singles elkaar op 11 februari op de ‘liefdesboerderij’ van Jan en Annemarie. ,,De gasten worden verwelkomd met een drankje aan de bar, waarna ze door ons naar een tafeltje worden gebracht waar ze samen met hun match gaan genieten van ons liefdesmenu.’’

,,We willen er een leuke en ongedwongen avond van maken met optredens tussendoor. De Date & Eet-avond, zoals wij het noemen, is geïnspireerd door en met een knipoog naar het programma First Dates, wat al jaren op tv wordt uitgezonden. Het is een kopie van het liefdesprogramma, maar dan in onze eigen stijl.”

Het idee voor de Date & Eet-avond ontstond als een grap, zo legt het stel uit. ,,Hoe gaat het met de liefde? Daar hadden we het op een avond over met ons personeel. Op een gegeven moment dachten we dat we er wel iets mee konden doen op de boerderij. Met name in de winter hebben we wel tijd om iets ludieks te organiseren. Mensen kunnen elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. Het is weer iets anders dan de kroeg of een date via internet, zoals Tinder en Lexa.”

Aanmelden

Via firstdatesopdeboerderij@gmail.com kunnen singles zich tot 27 januari aanmelden. ,,Iedereen moet een vragenformulier invullen, zodat we weten wat hun interesses zijn, maar ook wat voor dingen ze absoluut niet willen. Op basis daarvan gaan wij met een team van familie en vrienden proberen om mensen met elkaar te matchen.’’

Op 30 januari krijgen de mensen de uitslag of ze zijn gematched met de man of vrouw van hun dromen. ,,Er zullen mensen zijn zonder een match, maar die zijn ook welkom op de Date & Eet-avond bij de borrel. Zo kunnen er nog matches ontstaan, die wij helemaal niet hadden verwacht”, aldus Jan. Hij zal als barman de gasten voorzien van hun drankjes. Annemarije draait in de keuken mee.

Dat je de liefde niet kunt afdwingen, dat weten Jan en Annemarije wel. ,,We hopen vooral dat het gezellig vol wordt. We gaan na het eten met elk stel even napraten. We willen wel weten hoe het met iedereen is gegaan. We zijn zelf ook heel benieuwd hoe het gaat op de eerste Date & Eet-avond.”

Nieuws

menu