Gronings productiehuis brengt oude volksverhalen per schip naar Dokkum

Aan de kade voor het Admiraliteitshuis in Dokkum ligt momenteel scheepsatelier Eestroom. Dit schip huisvest De Kraak. Een bijzondere installatie vol oude verhalen uit het Waddengebied. Tot en met zondag 25 september is De Kraak in Dokkum te bewonderen. Daarna vaart Eestroom verder naar Harlingen.

Multidisciplinair ontwerper Peter Musschenga legt de laatste hand aan één van de ‘schelpen’, hierin wanen bezoekers zich onder water als ze naar de animaties kijken.

Multidisciplinair ontwerper Peter Musschenga legt de laatste hand aan één van de ‘schelpen’, hierin wanen bezoekers zich onder water als ze naar de animaties kijken. Frank de Wilt

Margriet Westerhof kijkt tevreden toe als multidisciplinair ontwerper Peter Musschenga de laatste hand legt aan een van de installaties. ,,Zo is hij mooi en dekt ‘ie goed af. Vergis je niet, ook wij liggen hier op onze rug alles te installeren hoor,” lacht Margriet.

Het is dinsdagmiddag 20 september in Bartlehiem. Aan boord van scheepsatelier Eestroom bouwen Peter en Margriet, samen met Pauline Los, De Kraak op. Over twee dagen vaart De Kraak naar Dokkum, alwaar de Friese tournee start (Zie kader). Bezoekers krijgen verschillende animatiefilms over het Waddengebied te zien.

De Spinbarg