Happen en trappen: genieten!

Samen op pad op een prachtige herfstdag. Foto: Fokke Ophuis

Een gewone fiets is niet voor iedereen weggelegd. Zorginitiatief De Bosk in Harkema zorgde met de tocht Happen en Trappen echter dat bewoners een dag lang konden genieten. En dat ook nog op een prachtige herfstdag.

Happen en Trappen. Een bijzondere naam voor een bijzonder festijn. Het ging om een fietsevenement over 25 kilometer, dat was georganiseerd door de Compassion werkgroep van Zorginitiatief de Bosk in Harkema, dat zich inzet voor kinderen en tieners.

Het was zaterdag prachtig fietsweer, met tussendoor veel gezelligheid, plezier en volop lekkers. De combinaties vertrokken vanaf De Bosk. Er deden in totaal 50 deelnemers mee, die met hun fietsmaten en andere deelnemers met volle teugen genoten. Om te beginnen was er een mocktail, onderweg waren er drie stops om even ‘bij te tanken’.

Mede door de grote deelname is het fraaie bedrag van 645 euro is ingezameld. Het geld komt ten goede aan de Compassion projecten op Haiti. Na de aardbeving in augustus hebben zij het zwaar met de wederopbouw. Bovendien hebben veel kinderen familieleden of hun veilige omgeving verloren.

Nieuws

menu