Hardleerse automobilist uit Kollum raakt binnen twee weken scooter en auto kwijt vanwege rijden zonder rijbewijs

Foto: Arodi Buitenwerf

Een jonge automobilist uit Kollum is dinsdag op de Mûntsewei bij Veenklooster voor de derde keer in 17 dagen van de weg gehaald door de politie vanwege het rijden zonder rijbewijs.

In totaal was het al de vierde keer dat hij werd gepakt op het rijden zonder rijbewijs. Op 5 mei werd de scooter waarop hij reed nog in beslag genomen, nu gebeurde hetzelfde met de auto waarin hij reed.

Hij heeft proces-verbaal gekregen.

Een motorrijder uit Ferwert verspeelde dinsdagavond zijn rijbewijs op de Centrale As. Collega’s hoorden de motor al van verre aankomen en reden achter de bestuurder aan de Centrale As op. Tussen Dokkum en De Falom reed de man met de opvallende politieauto in zijn kielzog ruim 180 km/u terwijl er een maximum snelheid van 100 km/u geldt. De gecorrigeerde overschrijding van 69 km/u betekende dat het rijbewijs werd ingevorderd.

In Dokkum werd een inwoner van Leeuwarden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op een snorfiets. Toen de jongen de politie zag, reed hij het Tolhuispark in. Bij het verlaten van het park kon hij niet meer aan een staandehouding ontkomen en zette hij de snorfiets aan de kant.

Nieuws

menu