Hengstenkeuring KFPS: hét moment van de waarheid

Van donderdag tot en met zaterdag is de traditionele Hengstenkeuring van Het Friesch Paarden-Stamboek (KFPS). Voor het tweede achtereenvolgende jaar door de bekende maatregelen geen afgeladen tribunes maar vanuit manege Gaasterland in Harich online en op televisie te volgen, met zaterdag als absolute hoogtepunt het algemeen kampioenschap.

De Kamminga’s gaan helemaal voor de Friese paarden, met v.l.n.r Andries en zijn zus Nynke, verzorger Alejan Meuken, Peter en Wiebe Kamminga met hun merrie Ina út De Westereen.

De Kamminga’s gaan helemaal voor de Friese paarden, met v.l.n.r Andries en zijn zus Nynke, verzorger Alejan Meuken, Peter en Wiebe Kamminga met hun merrie Ina út De Westereen. Foto Bram Buruma

Wereldwijd kijken hengstenhouders, fokkers, eigenaren en nog heel veel liefhebbers van Friese paarden elk jaar uit naar de jaarlijkse hengstenkeuring. Voor alles wat in de top meedraait en nog veel meer jonge hengsten die op de drempel staan, komt deze week hét moment van de waarheid, met euforie en vooral ook teleurstellingen.

Nieuws

Meest gelezen