Hoog water op de Wadden; politie roept op auto weg te halen van veerdam Ameland, Berenloop Terschelling niet over strand

FOTO: ARCHIEF LC

Als gevolg van harde wind staat het water bij Ameland zondag hoog. De veerdam zal onder water lopen. Volgens de politie staan er nog een aantal auto’s op de parkeerplaats van de dam. ,,Het is verstandig uw auto te verplaatsen naar de hoger gebied”, laten agenten op sociale media weten.

Aan de andere kant van het Wad, bij Holwerd, is het fietspad naar de pier zondagochtend ondergelopen. Het water komt over de kade. Ook hier werd bestuurders gevraagd hun auto op tijd weg te halen.

Ook op Terschelling houdt men rekening met het hoge water. Deelnemers van de Berenloop kunnen vanwege het hoge water het strand niet over. Daarom verlegt de organisatie van het evenement het parcours deels.

Het KNMI voorspelt een matige wind, die aan zee en op het IJsselmeer met 5-6 beaufort vrij krachtig tot krachtig kan worden. In het noordelijke kustgebied kan het hard waaien, tot 7 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind af.

Nieuws

menu