Huis aan Groningerstraat in Surhuisterveen gesloopt voor uitrit Jumbo

Jumbo wil een bredere uitrit voor auto's naar de Groningerstraat

Jumbo wil een bredere uitrit voor auto's naar de Groningerstraat Foto: Yke Bremer

De smalle doorgang vanaf supermarkt Jumbo naar de Groningerstraat in Surhuisterveen wordt binnenkort verbreed, zodat er auto’s langs kunnen. Een woning aan de Groningerstraat moet hiervoor gesloopt worden en staat al in de hekken.

Op het moment is de doorgang naar de Groningerstraat alleen geschikt voor wandelaars en fietsers. Een paaltje voorkomt dat grotere voertuigen gebruik kunnen maken van de doorrit.

De Jumbo is op het moment alleen toegankelijk vanaf het Torenplein, maar de supermarkt wil graag een tweede uitrit naar het centrum aanleggen richting de Groningerstraat. De gemeente Achtkarspelen heeft vorig jaar bij de werkzaamheden aan deze straat al rekening gehouden met de plannen van de Jumbo om de nieuwe uitgang voor auto’s aan te leggen, zodat de aansluiting gemakkelijk gerealiseerd kan worden.

Wanneer de werkzaamheden precies beginnen is nog niet bekend. Jumbo heeft de witte woning naast de smalle doorgang al een paar jaar geleden aangekocht. Het huis is nog enige tijd verhuurd, maar staat op het moment leeg en is omringd door hekken in afwachting van de sloop. Naast de uitrit wil Jumbo ook extra parkeerplaatsen aanleggen.