Jelte Kits uit Surhuisterveen sluit kartseizoen af met titel in koningsklasse GK4 Kart Series

Het gedroomde seizoensslot, dat bracht de zevende en laatste ronde van de GK4 Kart Series voor Jelte Kits. De pas zeventienjarige karttopper uit Surhuisterveen werd zondag in Genk kampioen in de Shifter-klasse en deed dat met onder andere een heatwinst en een P2.

Jelte Kitts met 120 aan kop van een groot startveld in de regen.

Jelte Kitts met 120 aan kop van een groot startveld in de regen. Foto Bas Kaligis/RaceXpress.nl

,,Het is mijn eerste kampioenschap bij de Shifters. Hartstikke mooi dat ik de titel heb gepakt. Daar doe je het voor, daar ben je het hele jaar voor bezig. Ik doe het samen met mijn vader. We besluiten alles samen, dat is mooi.’’

Hij nam zondag aan het begin van de middag al een voorschot op de titel door de eerste heat met 26 coureurs te winnen. In de tweede en derde heat eindigde Jelte respectievelijk als tweede en achtste. En toen was de titel binnen!

,,We hadden het hele weekeinde een goede snelheid. De kwalificatie was prima.” Daarin denderde hij naar de tweede tijd, op twee tienden van een seconde achter de polesitter. ,,Ik zat voor Gil (Mertens, red). Dat is nog niet vaak gelukt, dus dat was een goed teken. De snelheid was er wel.”

Nieuws

Meest gelezen

menu