Jeugd slaat op trom bij jubilaris Friese Boys in Kollumerzwaag

Zaterdagvoetbalclub Friese Boys uit Kollumerzwaag trekt maar liefst een jaar uit om het jubileum van het eigen 75-jarig bestaan te vieren. De aftrap was op 1 augustus 2022 met niemand minder dan Riemer van der Velde die twee keer drie kwartier werd ondervraagd door stadionspeaker Jouke de Vries van SC Heerenveen. Vanavond vanaf 19.00 uur is er een sponsoravond met als gast John de Wolf. Artiest Gaatze Bosma staat aan de eindstreep van het jubileum op de slotdag van 1 juli 2023.

Jan Kempenaar voor de ietwat te rode wand in de kantine van Friese Boys. Wel is duidelijk te zien dat hij zelf op die wand de champagnefles hanteert.

Jan Kempenaar voor de ietwat te rode wand in de kantine van Friese Boys. Wel is duidelijk te zien dat hij zelf op die wand de champagnefles hanteert. Foto Rynk Bosma

Afgezien van Gaatze Bosma zijn dat grote namen uit de voetbalwereld en dan vooral uit de voetbalhistorie. Om die reden ook namen van mensen die op leeftijd zijn. En juist die leeftijd is de basis en misschien ook wel de kracht van het Friese Boys van nu. Net ontsnapt aan degradatie naar de vijfde klas.

De selectie heeft met een gemiddelde leeftijd van 22/23 jaar een bepaald jeugdige uitstraling met een aantal talenten dat nog in een groeifase zit. Althans dat is de mening van vicevoorzitter Jan Kempenaar (1967) die vijf jaar geleden mede vormgaf aan een beleidsplan met de voormalige hoofdtrainer Henk de Boer als Hoofd Jeugd Opleiding (HJO).

Ayelt van Zuiden

Nieuws

menu