Jongen (15) uit Kootstertille mist bus naar school en pakt auto van zijn ouders: politie betrapt hem tijdens rijden door rood

Niet de jonge bestuurder uit Kootstertille. Foto: Shutterstock

Een jongen van 15 jaar uit Kootstertille miste maandagochtend de bus naar school en besloot daarom de auto van zijn ouders te lenen. De politie betrapte hem op de Hege Dyk.

De politie kreeg de jonge bestuurder in het oog toen hij bij het verkeerslicht stond voor de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Kootstertille. Hij stuurde zijn voertuig om een wachtende auto heen en negeerde het rode licht. De jongeling had echter niet door dat er een politiewagen achter hem reed.

De agenten gaven een stopteken en gingen het gesprek aan met de bestuurder. Hij liet weten haast te hebben en onderweg te zijn naar school. Hij had namelijk de bus gemist. De politie vond de bestuurder wel erg jong ogen. Al snel bleek dat hij pas vijftien jaar was en nog geen rijbewijs had.

School moest daarna nog even langer wachten. De jongeling kreeg twee bekeuringen en werd thuisgebracht voor een gesprek met zijn ouders. Zij wisten niet dat hun zoon de auto had gepakt.

Nieuws

menu