Kindcentrum krijgt naam Bernesintrum Twizel

Directeur Heleen van der Meer en wethouder Sierd Vegelin voor het nieuwe naambord van Bernesintrum Twizel Foto: Yke Bremer

Wethouder Sierd Vegelin onthulde woensdag de nieuwe naam van het kindcentrum in Twijzel: het gebouw heet voortaan Bernesintrum Twizel.

Samen met de leerlingen Jenthe Hiemstra, Leroy Faber en Wietske Visser deed de wethouder van de gemeente Achtkarspelen de onthulling onder het toeziend oog van leerlingen, ouders en andere belangstellenden.

In het schoolgebouw zitten zowel de kristlike basisskoalle (kbs) De Oanrin en Tiko kinderopvang. Na een enquête in het dorp bleek dat de inwoners van Twijzel hechten aan de naam De Oanrin en die graag willen behouden voor de school.

Verbouwing

Na een grondige verbouwing van het schoolgebouw in 2021 en 2022 en de komst van kinderopvang Date’s plakje in het schoolgebouw, besloot de school vorig jaar om verder te gaan als een Kindcentrum. ,,Bij één gezamenlijke locatie, hoort een nieuwe naam. We hebben de officiële opening en de onthulling van de nieuwe naam Bernesintrum Twizel gevierd met de schoolkinderen en het personeel. Het was een hele mooie feestdag”, aldus directeur Heleen van der Meer.

Nieuws

menu