Laatste werkdag voor juf Aukje van cbs It Fundamint in Hallum

Eigen foto

Na meer dan 40 dienstjaren in het onderwijs is Juf Aukje Postma van cbs It Fundamint in Hallum met pensioen gegaan.

Op haar laatste werkdag werd zij van haar huis in Hallum opgehaald door de leerlingen uit de leerjaren 2 en 3. De optocht van verklede leerlingen met muziekinstrumenten en een groot spandoek trok veel bekijks. Aangekomen bij de school knipte juf Aukje een pensioenlint door om voor de laatste keer als juf het schoolgebouw in te gaan. In de grote middenruimte werd zij door alle 220 kinderen toegezongen en werd zij overstelpt met door leerlingen gemaakte cadeautjes en vele bloemen.

Juf Aukje Postma deed haar ‘kleuterkweek-opleiding’ in Leeuwarden en is vanaf 1972 werkzaam geweest als juf in de onderbouw. Aukje haar hart ligt bij de jongste leerlingen van de school. Haar carrière begon op veel verschillende scholen in Leeuwarden en maakte de samenvoeging van kleuterschool en lagere school tot basisschool heel direct mee. Vanaf 1999 is juf Aukje werkzaam op cbs It Fundamint in Hallum.

High tea

In samenwerking met de schoolcommissie werd een high tea georganiseerd waarbij juf Aukje, tussen de leerlingen in, kon genieten van heel veel kleine lekkere hapjes die door de leerlingen waren meegenomen. Er werd geproost op een goede gezonde toekomst voor juf Aukje. Bij het sluiten van de dag namen vele ouders even de moeite om juf Aukje te bedanken voor haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van hun kinderen.

Nieuws

menu