Ledverlichting op velden van WTOC en Friese Boys

Wierd Kooistra (WTOC), Mathias Coga (OVI) en Django Damstra (Friese Boys) ondertekenen de contracten. Ingezonden foto

OUDWOUDE/KOLLUMERZWAAG - In het kader van verduurzaming hebben WTOC en Friese Boys geïnvesteerd in lichtmasten met ledverlichting. Bij WTOC en Friese boys ontbrak tot op heden verlichting rondom het hoofdveld.

Een doorn in het oog van de clubs, want hierdoor konden avondwedstrijden vastgesteld door de KNVB niet op eigen veld worden gespeeld en moest er uitgeweken worden naar een vereniging die wel verlichting had.

Ook oefenwedstrijden kunnen nu op doordeweekse avonden worden gespeeld en toernooien georganiseerd. En als je iets doet, dan moet je het goed doen, was de gedachte bij beide voetbalbesturen. Naast het plaatsen van lichtmasten met ledverlichting rondom het hoofdveld worden de energievretende gasontladinglampen op het trainingsveld van WTOC vervangen door ledverlichting. De verlichting door middel van LED’s zal gaan zorgen voor een uitstekende verlichting van de velden en is ook vriendelijker voor de clubkas.

Om de investering mogelijk te maken spraken WTOC en Friese Boys af om de krachten te bundelen. Dit had tot gevolg dat er voor beide clubs een aantrekkelijke deal is gesloten.

Leverancier van de verlichting OVI uit Enschede neemt ook de subsidieaanvragen voor zijn rekening. De contracten zijn ondertekend en de werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd.

Nieuws

menu