Luisteren naar een verhaal in de reeks Uitgesteld Geluk in de tuin bij Allemastate in Oudwoude

De Allemastate in Oudwoude dateert uit de 14-de eeuw en is daarmee mogelijk een van de oudste woonhuizen in Fryslân. Ingezonden foto

Sinds kort wonen Fré de Vries en Feikje Meijer in de Allemastate in Oudwoude. Dit rijksmonument is van oorsprong een zaalstins, die dateert uit de 14de eeuw. Donderdag 4 augustus is in de tuin een voorleesavond in de serie Uitgesteld Geluk. Suzanne van Zwam leest dan in het Nederlands het verhaal De glazen van Pajtim Statovci voor.

Alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia zorgt Leeuwarden Unesco City of Literature met Uitgesteld geluk voor een nieuw, live voorgelezen verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie.

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen en in pluk- en theetuinen. In het Nederlands, in het Frysk of in het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest.

Het programma begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig maar bezoekers moeten wel zelf zorgen voor een stoeltje.

Nieuws

menu