NK Hoefsmeden op 31ste editie van jaarlijkse Paardendagen Driezum-Wâlterswâld

Een hoefsmid brengt een zogenoemd 'warm beslag' aan bij een paard. Ingezonden foto

Het Nederlands kampioenschap Hoefsmeden vindt dit jaar plaats op de zaterdag van de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld.

De Paardendagen Driezum-Wâlterswâld gaan donderdag 28 juli van start met de hindernisverkenning voor de deelnemers aan de Paardenmarathon. Na afloop van de officiële opening en de briefing, barst in de feesttent de Nacht van de Paardendagen los.

Vrijdag 29 juli staan 150 aanspanningen uit binnen- en buitenland aan de start van het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. In het parcours staan elf hindernissen in de dorpen Driezum, Wâlterswâld en Damwâld die samen de basis vormen voor het kampioenschap.

Boerendag

De Boerendag zaterdag 30 juli biedt een gevarieerd programma met veel attracties voor oud en jong. Jaarlijks worden de Rundveekeuring van Noord-Friesland en de zomershow van PKV Frisia in Wâlterswâld gehouden. Op de boerenmarkt zijn verder een kinderplein, demo´s, schaapscheren, roofvogels, oldtimers, theater en muziek.

NK Hoefsmeden

Nieuw op de Paardendagen zijn het NK Hoefsmeden en de Leerling- en Leermeesterwedstrijd Hoefsmeden. Vrijdag 29 juli zullen leerlingen samen met hun stagebegeleiders strijden om de titel Beste Leerling en Leermeester 2022. En zaterdag strijden tientallen hoefsmeden uit het hele land om het Nederlands kampioenschap.

Dat hoefsmid een waar ambacht is, bewijzen de deelnemers in een wedstrijd die bestaat uit twee rubrieken. Ze moeten binnen een uur een modelijzer smeden en een verrassingsijzer. Met deze onderdelen kunnen de hoefsmeden zich kwalificeren voor de finale. Tijdens de finale komt het echte beslaan van paarden aan bod.

Nieuws

menu