Naast oliebollen ook snert voor het goede doel in Buitenpost: waar gaat de opbrengst dit jaar naartoe?

Een deel van het oliebollenteam vlnr: Theunis Faber, Gerben van der Weit, Jacoba Smit en Peter Veenstra

Een deel van het oliebollenteam vlnr: Theunis Faber, Gerben van der Weit, Jacoba Smit en Peter Veenstra Eigen foto

Het oliebollenteam in Buitenpost gaat dit jaar weer oliebollen bakken voor een goed doel. ,,Dit jaar maken we oliebollen én snert. De winst gaat naar de voedselbanken van Achtkarspelen en Kollumerland”, aldus vrijwilliger Gert Jan Huisman.

Het oliebollen bakken gebeurde de afgelopen tien jaar in de Fonteinkerk, maar door de opvang van Oekraïense vluchtelingen in het kerkgebouw moet het bakteam dit jaar uitwijken naar een andere locatie. ,,We zitten dit jaar bij de familie Van der Weit op de Ried 7 in Buitenpost”, legt Huisman uit.

Hij werkt samen met zo’n tien vrijwilligers mee aan het verkopen en maken van de snert en oliebollen. ,,We kunnen gelukkig rekenen op sponsoring van bakkers en winkels. We hebben al contact gehad met de voedselbanken en ze zijn heel blij met de steun”, vertelt de vrijwilliger.

De Fonteinkerk steunt de voedselbanken van Achtkarspelen en Kollumerland al langer door iedere twee weken een inzamelingsactie te houden onder de gemeenteleden. ,,Steeds meer mensen hebben een steuntje in de rug nodig met de huidige hoge energie- en voedselprijzen. We maken daarom pakketten voor de voedselbanken”

Bestellingen

Ondertussen kunnen de oliebollen en de snert al besteld worden via fonteinoliebollen@gmail.com ,,De bestellingen kunnen via de mail tot en met 24 december worden gedaan. We gaan dan op 31 december met het oliebollen bakken aan de slag. De snert en de oliebollen kunnen op die dag opgehaald worden bij de Ried 7.”