Sintrale As toch gewoon open tijdens Admiraliteitsdagen

Centrale As afgesloten in het weekend van de Admiraliteitsdagen in Dokkum. FOTO; MARCEL VAN KAMMEN

De Sintrale As wordt tijdens de Admiraliteitsdagen toch niet afgesloten voor werkzaamheden. De aannemer begint ná het feestweekend, zegt gedeputeerde Avine Fokkens.

De afgelopen dagen ontstond er onrust in Dokkum, toen bekend werd dat de provincie tijdens het Admiraliteitsweekend wilde beginnen met voorbereidende werkzaamheden voor het oplossen van het staalslakkenprobleem. De Sintrale As lekt sinds een paar jaar vervuild water, omdat staalafval onjuist in de fundering van de weg is gewerkt.

Belangrijke verkeersader

Door miscommunicatie was het bij de provincie niet duidelijk dat het beoogde weekend ook de Dokkumer stadsfeesten worden gehouden. Daar komen mensen vanuit de hele provincie op af, en de Sintrale As is dan een belangrijke verkeersader. Gedeputeerde Avine Fokkens gaf meteen toe dat ze baalde van de gang van zaken, maar dat ze mogelijk ook nog maar moeizaam beweging kon krijgen in de planning van de aannemer.

Dat is nu dus toch gelukt. De As blijft open tijdens de Admiraliteitsdagen; de werkzaamheden beginnen het weekend erna. ,,De beste veilige oplossing’’, reageert Jan-Michiel van der Gang van de organisatie. ,,Mooi dat het serieus is opgepakt. De ambtenaar die de vergissing heeft gemaakt krijgt een vipkaart voor Bløf.’’

De Admiraliteitsdagen worden 1, 2, 3 en 4 september gehouden in Dokkum.

Nieuws

menu