Tjisse Steenstra zet op PC de kroon op z’n kaatsleven

De PC was woensdag een merkwaardige mengeling van tegenstellingen. De eerste tegenstelling gold de sportwet dat op de PC het grote publiek bijna altijd op de hand is van de underdog. De mensen die als uitje een keer per jaar op de PC komen maken zelden of nooit een heel kaatsseizoen mee. Dus het gevoel dat die PC een spiegel behoort te zijn van het kaatsseizoen is niet aan hen besteed.

 Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar  (vlnr) hebben de buit binnen: de PC-kransen van 2022 zijn voor dit partuur.

Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar (vlnr) hebben de buit binnen: de PC-kransen van 2022 zijn voor dit partuur. Foto Joachim de Ruijter

Nu kon je tijdens de finale nauwelijks spreken van een underdog omdat de beide parturen van Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar tegenover het drietal Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra topparturen zijn. Beide formaties delen ook op andere dagen de lakens uit, dus bedenk dan maar eens een reden om een formatie als underdog te bestempelen. Beide parturen hadden een element dat je met wat fantasie als underdog zou kunnen zien.

Hoe vervang je Dylan Drent?

Neem Hylke Bruinsma die sinds Arum de plek overnam van Dylan Drent en dat buitengewoon goed deed. Reden om hem die PC te gunnen, al was het alleen maar om de nagedachtenis van heit Rinze Bruinsma te eren die vijf jaar geleden vlak voor de PC plotseling overleed. Sindsdien hebben mem Heleen en Hylke altijd een dubbel gevoel bij de PC, het zal nimmer meer het onbezorgde kaatsfeest van weleer zijn.

Topfavoriet

Nieuws

menu