Uitspraak zaak Van Seggeren weer uitgesteld, nu naar 20 september

De weduwe Van Seggeren in de rechtbank.

De weduwe Van Seggeren in de rechtbank.

Opnieuw heeft de Hoge Raad de uitspraak in de zaak Van Seggeren uitgesteld. De nieuwe arrestdatum is 20 september.

Het is de tweede keer dat Nederlands hoogste rechtsorgaan de moordzaak uit 2017 aanhoudt.

In maart adviseerde de advocaat-generaal aan de Hoge Raad dat de veroordeling van de weduwe van Tjeerd van Seggeren niet in stand kon blijven, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn dat zij schuldig was aan het medeplegen van de moord. Het hof had niet goed aangegeven waaruit het medeplegen bestond.

Liegen

In mei concludeerde de advocaat-generaal dat het liegen van de vrouw niet wil zeggen dat ze betrokken is bij de dood van haar man.

Omdat twee cassatieklachten slagen, kon de veroordeling wegens het medeplegen van moord volgens de advocaat-generaal niet in stand blijven.

De advocaat van de weduwe, Brian de Pree, zegt het ,,vervelend’’ te vinden dat de uitspraak opnieuw is uitgesteld. ,,Want we wachten al zo lang.’’

Tjeerd van Seggeren (37) uit Kollumerzwaag werd op 9 juli 2017 dood aangetroffen in een weiland bij De Westereen. Hij bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Zijn weduwe heeft iedere betrokkenheid altijd ontkend. Rechtbank en Hof hebben haar beide tot twintig jaar cel veroordeeld.