Vondst resten paard en sabel uit Franse tijd in boerderij Kooten (huidige Twijzel): Aukje Veenstra-Oostenburg schrijft familieverhalen op in boek

De vondst van de resten van een paard en oude sabels van een Franse soldaat: in verhalen over de afbraak van de oude familieboerderij in Kooten – het tegenwoordige Twijzel – van de voorouders van Aukje Veenstra-Oostenburg (76) kwam deze ontdekking steeds weer naar voren. ,,Ik ben opgegroeid met dit verhaal en wilde het op papier zetten”, aldus de schrijfster.

Aukje Veenstra-Oostenburg met haar boek

Aukje Veenstra-Oostenburg met haar boek Yke Bremer

Het idee voor het boek Een boerderij in Kooten en haar omgeving door de jaren heen begon zo’n twintig jaar geleden te ontkiemen, aldus Aukje Veenstra-Oostenburg uit Heerenveen. ,,Vroeger had je niet in de gaten dat de verhalen heel bijzonder waren. Ik dacht dat zoiets heel normaal was, maar naarmate ik ouder werd, vond ik dat de verhalen niet verloren mochten gaan. Het waren altijd hele positieve verhalen over mensen in Kooten, nu Twijzel. Op een hele warme manier werd er over mensen en gebeurtenissen verteld.”

Nieuws

menu