Voorwaardelijke celstraf voor man uit Dokkum na diefstal buitenboordmotoren

Buitenboordmotor

Buitenboordmotor

De politierechter heeft een 27-jarige man uit Dokkum donderdag een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd vanwege onder meer de diefstal van drie buitenboordmotoren.

In juli en augustus 2020 had de man drie keer toegeslagen in Dokkum. In één geval had hij ook een rubberboot weggenomen. Daarnaast werden hem nog de diefstal van een haspel en van een heggenschaar en een kettingzaag verweten. De man, die al vaker voor diefstal veroordeeld was, bekende alle feiten.

De spullen verkocht hij om onder meer zijn drugsverslaving (speed) te bekostigen. Inmiddels gebruikt hij naar eigen zeggen veel minder, ook omdat hij een baan in de bouw heeft gevonden. Daarnaast is een behandeling bij de GGZ gestart.

Rechter Brigitte Hammerle sprak van ,,hele vervelende feiten’’. Zij schaarde zich achter de eis van officier van justitie Jolanda Brontsema. Proeftijd: twee jaar. De verdachte moet zich in die periode regelmatig melden bij de reclassering, meewerken aan controle op het gebruik van middelen, ambulante behandeling en begeleid wonen. Doet hij dit niet dan gaat hij alsnog twee maanden de cel in.