Weer nieuwjaarsfeest op Torenplein in Surhuisterveen: wat staat er allemaal op het programma?

De opbouw van de feesttent tijdens een eerdere editie van het Nieuwjaarsfeest Eigen foto

Na drie jaar komt er weer een groot Nieuwjaarsfeest op het Torenplein in Surhuisterveen. Een kwartier na middernacht gaan de ‘tentdeuren’ open op 1 januari en is jong en oud van harte welkom om het nieuwe jaar 2023 samen in te luiden.

Het feest wordt in samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en met de hulp van vrijwilligers van de beide Feanster voetbalverenigingen en brassband Blaast de Bazuin georganiseerd. Op het Nieuwjaarsfeest staan optredens gepland van verschillende dj’s en Bertus Sipma treedt op als regionale topartiest.

De kaarten voor het feest gaan op 7 december in de verkoop. ,,De duizend kaarten zijn altijd binnen een half uur verkocht. De rij met belangstellenden staat vaak tot ver in de straat”, aldus voorzitter Eppo Wiersema en bestuurslid Freerk Windstra van de Stichting Nieuwjaarsfeesten Surhuisterveen, die het Oud- en Nieuwfeest al sinds de jaarwisseling van 2008/2009 organiseert.

Tent

Om half zeven ’s avonds op 7 december begint de verkoop bij Brasserie Kolkzicht op de Kolk. ,,We hebben maar een beperkt aantal kaarten te koop en op is op. In de tent kunnen we duizend mensen kwijt. De opbouw van de grote feesttent gebeurt in samenwerking met de vrijwilligers, die ook helpen met de kaartverkoop, in de garderobe en achter de bar. Pinnen in de tent is mogelijk overigens. In totaal werken er wel veertig tot vijftig vrijwilligers mee. Verder is er bewaking aanwezig om alles in goede banen te houden.”

Het Nieuwjaarsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente, de bedrijven uit Surhuisterveen, H&I en Plaatselijk Belang Surhuisterveen. ,,De vrijwilligers krijgen voor hun inzet een vergoeding voor hun vereniging.

Op 29 december beginnen we al met de opbouw van de tent en vanaf 18.00 uur is het Torenplein afgezet. Het plein zal rond het middaguur op 2 januari weer toegankelijk zijn voor autoverkeer. We hopen op een knap weer en een gezellig feestje”, aldus Windstra en Wiersema.

Nieuws

menu