Werk aan voorterrein Poiesz Buitenpost: hekwerk verwijst naar oude smederij

Poiesz is nu duidelijk zichtbaar vanaf de Voorstraat Foto: Yke Bremer

Er wordt op het moment druk gewerkt aan de uitbreiding van het parkeerterrein voor supermarkt Poiesz in Buitenpost. ,,We zijn blij met de extra ruimte en vooral dat we nu zichtbaar zijn vanuit het dorp”, aldus bedrijfsleider Tjipke Toonstra.

Het voorterrein wordt verder aangekleed met een grote bak met daarin een boom. ,,De bak komt tegen de Voorstraat aan te staan en er komt een zitplaats bij in de vorm van een bankje. Verder wordt er nog een mooi hekwerk geplaatst, wat een verwijzing is naar de oude smederij, die er ooit heeft gestaan”, legt Toonstra uit.

Afgebroken

Eind september werd het woonhuis, waar ooit de voormalige smederij van Buitenpost in heeft gezeten, voor de Poiesz afgebroken. De afbraak liep enige vertraging op door de aanwezigheid van vleermuizen in de woning, maar kon zo’n twee maanden geleden van start gaan.

Op de vrijgekomen plek wordt op het moment druk gewerkt aan de aanleg van dertig extra parkeerplaatsen. ,,Deze zullen volgende week klaar zijn”, merkt Toonstra op. ,,De bak staat er ook al en daar zal later een boom in gepland worden, maar dat hangt even af van het weer.”

Nieuws

Meest gelezen

menu