Werk van Hennie Dijk-Stel in gemeentehuis Buitenpost

Hennie en enkele van haar werken. Eigen foto

BUITENPOST Sinds enige tijd is er een tentoonstelling in het gemeentehuis van Achtkarspelen van Hennie Dijk-Stel. De tentoonstelling is open voor publiek.

Inspiratie vindt Hennie Dijk in de tuin bij haar boerderij in Oudwoude. Verschillende gedeelten en een forse vijver, bieden een ruimte waarin zij en echtgenoot Goos zich creatief kunnen uitleven. Dat het schilderen van tuinen een grote passie voor haar is blijkt ook uit de opdrachten die ze krijgt.

Boeiend zijn ook de houtskooltekeningen, die ze op oud en dun papier heeft geschetst. Niet alleen bloemen, planten en tuinen zijn voor haar onderwerp, maar ook de dagelijkse dingen en handelingen. Hennie Dijk tekent al een leven lang en heeft de docentenopleiding tekenen en textiele werkvormen reeds in 1974 afgemaakt. Ze is 42 jaar werkzaam geweest als docent op middelbare scholen. Naast haar opleiding heeft ze zelf op de kunstacademie Minerva in Groningen verscheidene cursussen gevolgd. Daarnaast volgt ze regelmatig masterclasses om haar scala aan technieken uit te breiden.

Voor de derde keer exposeren de Friezin in het gemeentehuis van Achtkarspelen. Het thema is dit keer Verstilling. Het werk is tijdens openingsuren te bezichtigen, nog tot 23 juni.

Nieuws

menu