Wijkbewoners It Fûgellân Dokkum stemmen in proef met peilingsite mee over nieuwe inrichting

De Oanhekker staat de komende weken op woensdag (16-19 uur) op het terrein van de wijksupermarkt. Wijkbewoners kunnen er diverse soorten straatstenen bekijken en informatie krijgen. Foto Jan van Empel

Wijk het Fûgellân in Dokkum wordt de komende jaren vernieuwd. De bewoners kunnen via een proef met een peilingsite hun mening geven over bijvoorbeeld de nieuwe straatstenen en het te planten groen.

Gemeente Noardeast-Fryslân en provinsje Fryslân vraagt bewoners via een online naar hun mening over bijvoorbeeld de kleur van de straatstenen of het groen. De proef met deze digitale vorm van participatie is een initiatief van Provinsje Fryslân in samenwerking met gemeente Noardeast-Fryslân en een aantal andere gemeenten. Op deze manier hopen de overheden de inwoners meer dan tot voorheen te betrekken bij het beleid en de inrichting van hun leefomgeving.

Na de proef wordt besloten of het platform voor meer projecten ingezet kan worden. Het stemmen is meer dan een proef met een peiling, want de uitslag wordt volgens de gemeente ook daadwerkelijk gebruikt bij het maken van de plannen voor de herinrichting.

Woensdagmiddag vond de aftrap plaats van het project. Wethouder Pieter Braaksma zette samen met voorzitter Romke Hoekstra van Wijkraad Fûgellân de peilingsite open. De wijkbewoners kunnen tot en met 30 november elke woensdag op het parkeerterrein van de wijksupermarkt de verschillende straatstenen in het echt te bekijken en hulp en informatie krijgen over het project en het stemmen. Vertegenwoordigers van gemeente en wijkraad staan dan van 16.00 tot 19.00 uur met de Oanheakker op het terrein van de wijksupermarkt.

Nieuws

Meest gelezen

menu