Bas Luca de Vries uit Kollum schrijft 38ste editie van Omloop van Bedum op zijn naam

Bas Luca de Vries uit Kollum is de verrassende winnaarvan de 38ste Omloop van Bedum.

De Fries Bas Luca de Vries ging zaterdagavond met de winst aan de haal in de Omloop van Bedum. Van oudsher is de Omloop van Bedum één van de grootste criteriums van het Noorden, zowel als het op deelnemersveld als prijzengeld aan komt.

Met dat laatste zat het ook deze keer wel weer snor, maar het peloton liet het grotendeels afweten. Van de 140 verwachte renners kwamen er uiteindelijk maar 45 opdagen. ,,We vermoeden corona’’, zocht organisator Be Huizing naar een verklaring in de wetenschap dat ook in de Ronde van Zwitserland bijna geen renner meer rondrijdt vanwege het gevreesde virus.

Het kleine peloton dat overbleef maakte er niettemin een mooie koers van, waarbij bijvoorbeeld de Drent Roy Eefting-Bloem zich regelmatig van voren liet zien. Toch miste hij uiteindelijk de slag. Drie koplopers reden de finale, onder wie Nederlands kampioen bij de eliterenners zonder contract, Jarno Gmelich-Meiling.

Toch moest hij in de eindspurt zijn meerdere erkennen in Bas Luca de Vries uit Kollum, die de verrassende winnaar werd van de 38ste Omloop van Bedum. Hij haalde daarmee zijn gram voor een seizoen vol pech. ,,In het begin van het seizoen had ik veel blessures. Laatst in de Ronde van Limburg kreeg ik twee klapbanden. En tijdens het districtskampioenschap liep mijn derailleur stuk. Deze keer reed ik met twee sterke mannen mee. Ik ben volle bak gegaan met dit resultaat. Het kan niet mooier.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu