Een gouden jubileum voor Korfbalvereniging Veenwouden

Foto Meint de Vries

Feanwâlden - Op de kop af 16 augustus bestaat de korfbalclub Veenwouden maar liefst 50 jaar. De laatste voorbereidingen voor een geheel jubileumjaar zijn nog in volle gang. Omdat de huidige tijden nog altijd onzeker zijn, heeft de jubileumcommissie besloten om er een geheel jubileumjaar van te maken!

50 jaar geleden werd de korfbalclub opgericht. Dit na het opheffen van een eerdere korfbalclub in het dorp, genaamd N.S.L (Nea sitte litte). Na een oproep in het Doarpskompas is er een oprichtingsvergadering gehouden en op 16 augustus 1971 werd KV Stormvogels geboren. Omdat er al meerdere clubs waren met deze naam, is deze clubnaam al snel gewijzigd naar KV Veenwouden.

Zaterdagmiddag trapte de vereniging af met een zonnig toernooi, waar verschillende korfbalclubs, ook buiten de regio, aan meededen. Daarnaast waren er voor de jeugdleden verschillende jeugdactiviteiten op de vrijdagavond en zaterdagochtend georganiseerd.

Tijdens het toernooi werden in twee poules wedstrijden gespeeld, met voor KV Veenwouden twee teams op papier. In poule A ging korfbalvereniging DSO uit Alkmaar er met de winst vandoor. In poule B was de beker voor KV Lemmer 2.

De dag werd afgesloten met een feestelijke verloting en een gezamenlijke barbeque voor de spelers en vrijwilligers van Veenwouden.

Verder in het jaar zal het jaarlijkse mixtoernooi in december ook in het teken van het jubileum staan. Tijdens dit toernooi wordt onder andere een jubileumboek gepresenteerd en uitgedeeld. Tot slot zal er in mei 2022 een groot feest plaatsvinden om het jubileumjaar groots af te sluiten.

Nieuws

Meest gelezen