Eerste elftal SC Kootstertille speelt met Erwin Koeman op Rhodos

SCK op Rhodos met op de achterste rij (zesde van links) gastspeler Erwin Koeman

SCK op Rhodos met op de achterste rij (zesde van links) gastspeler Erwin Koeman Eigen foto

Het eerste elftal van SC Kootstertille heeft dit weekend tijdens een vierdaags trainingskamp een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen AS Halkis op het eiland Rhodos in Griekenland. Ze hadden een hele speciale gastspeler, namelijk voormalig profvoetballer Erwin Koeman.

Het trainingskamp op Rhodos was een idee van Bert Waaksma en zijn vorig jaar overleden broer Rienk. ,,Mijn broer en ik komen al jaren op Rhodos en we hebben Erwin Koeman daar leren kennen. Rienk en ik reden vaak over het eiland en zeiden dan tegen elkaar hoe mooi het zou zijn om het eerste elftal eens naar Rhodos te halen”, legt SCK-voorzitter Bert Waaksma van autobedrijf Waaksma uit Kootstertille uit. Na het overlijden van zijn broer roept het voetbaluitje veel emoties op, voegt hij er aan toe.

Gastspeler

Bij de voorbereidingen op Rhodos bood Erwin Koeman een aantal weken geleden aan om als gastspeler met het eerste elftal mee te spelen, aldus Waaksma. ,,We troffen Erwin weer. Hij heeft net een restaurantje geopend op Rhodos met de naam KoePan. Hij vond het prachtig dat we een vriendschappelijk wedstrijd op het eiland kwamen spelen en hij wilde graag meedoen.”

Kers op taart

Voor het eerste elftal is het trainingskamp op Rhodos de kers op de taart nadat ze twee weken geleden in de nacompetitie zijn gepromoveerd naar de derde klasse. ,,Het is fantastisch om het seizoen zo af te sluiten. Het is een geweldig uitje dat mede mogelijk wordt gemaakt door verschillende sponsoren. Het leeft hier ook echt op het eiland. We kennen veel Grieken op Rhodos en veel waren bij de wedstrijd aanwezig op vrijdagmiddag. Helaas hebben we de wedstrijd verloren met 3-2, maar we hebben een geweldige dag gehad. Over een paar weken spelen we in Nederland tegen Cambuur. Zij zitten nu op trainingskamp op Ameland en wij hier in Griekenland”, besluit Waaksma lachend.