'Ervaren' Buitenpost wint; Harkemase Boys verlaat laatste plek

Amateurvoetbal.

In de vierde divisie B won Buitenpost zaterdag bij promovendus en nummer voorlaatst Olde Veste (0-1). Dat leverde de vierde positie op de ranglijst op voor de ploeg van trainer Willem Brouwer, die ervoor waakt dat zijn spelers niet gaan zweven.

,,We hawwe wer wûn fan in directe konkurrint. Sa sjoche we dat”, zei Brouwer. ,,We bliuwe mei beide foartsjes op de grûn hjer.” De overwinning werd dankzij de ervaring van Buitenpost veiliggesteld, kreeg Brouwer ook van zijn collega te horen. ,,Nei it skoft siet dizze oerwinning der wol oan te kommen. Dat sjochst oan de details en dat hat yndie mei ús ûnderfining op dit nivo te meitsjen.”

Sam Wormmeester zorgde in de 64ste minuut voor de beslissing. De aanvaller schoot een afgeslagen hoekschop keurig binnen.

In de derde divisie verliet Harkemase Boys zaterdagmiddag de laatste plek dankzij een zege op Excelsior (2-0). Hoewel Harkemase Boys de voorbije weken niet eens zo slecht speelde, bleven de resultaten uit. Het gevolg was de laatste positie en hoogspanning voor het duel met Excelsior, dat iets verzorgder aan de wedstrijd begon. ,,Het was van beide kanten overigens geen al te beste wedstrijd”, vond Boys-trainer Wim Bakering. ,,Maar daar ging het ons in deze fase ook niet om. Wij wilden winnen en daar heb je doelpunten voor nodig. Die vielen deze keer aan onze kant.”

Mees Gootjes brak in de 70ste minuut ‘bewust of onbewust’ de ban. Zijn eerste competitiedoelpunt voor de Boys was een fraaie en zorgde voor opluchting bij Bakering. ,,Volgens mij was het een mazzeltje, maar dat mocht ook wel eens.” Vijf minuten later besloot aanvoerder Joris Voest maar eens uit te halen vanaf twintig meter en met zijn eveneens eerste competitiedoelpunt was de wedstrijd beslist. De rode lantaarn ging mee in de bus van de gasten richting Rijssen.

Nieuws

Meest gelezen

menu