Jarige vv ’t Fean’58 in Surhuisterveen pakt nog eenmaal uit

Impressie van de fotowand van 't Fean '58.

Impressie van de fotowand van 't Fean '58. Eigen foto

VV ’t Fean ’58 bestaat 23 juni 65 jaar. De jubileumcommissie heeft voor dit memorabele moment een gevarieerd programma voor alle betrokkenen samengesteld. Een week later gaat de club op in fusievereniging FC Surhústerfean.

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 juni worden veel leden en oud-leden, jeugdleden en ouders van jeugdleden, sponsoren, vrijwilligers verwacht op sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen. Op de donderdagavond begint het jubileumprogramma met een avond voor vrijwilligers en sponsoren. Voor die avond komt Bas Nijhuis, scheidsrechter eredivisie, om zijn ervaringen en verhalen te delen. Die die avond worden beide groepen door bestuur en sponsorcommissie nog even in het zonnetje gezet.

De vrijdagavond is er voor leden, ouders van leden, vrijwilligers en aanhang een ’t Fean ’58 pubquiz. Voetbal en de historie van ’t Fean ’58 vormen een belangrijk onderdeel van de vragen. Teams van vier of vijf leden kunnen zich via de site van ’t Fean ’58 aanmelden. De zaterdag is er een programma voor verschillende doelgroepen. De ochtend is voor de Feanstarjeugd tot 15 jaar met een voetbalcircuit.

Teamreünie

De middag is er een voetbalteam-reünie. Bijna alle spelers die meer dan 100 keer in het eerste elftal hebben gespeeld komen ook en zullen, indien fit genoeg, meedoen aan het mix-toernooi. Ook de dames zijn actief om zoveel mogelijk vertegenwoordigers van het vrouwenvoetbal bij ’t Fean bij elkaar te krijgen. (Oud-)leden kunnen zich aanmelden via de site en zo een team uit het verleden bijeen zien te krijgen (info: jubileum@fean58.nl).

Via het aanmeldingsformulier is ook een retro-‘tFean’58-shirt te bestellen. De zaterdagmiddag gaat over in een foodfestival. Verschillende foodtrucks en foodkramen staan op het voetbalterrein bij de feesttent. De zaterdagavond wordt vanaf 19.30 uur feestelijk afgesloten met de band Exposure. Inschrijving is voor alle activiteiten verplicht (via de digitale aanmelding op de website).