Libertas heeft stijgende lijn te pakken

Foto Meint de Vries

Damwâld - Na het echec van de dubbele ontmoeting tegen Drs. Vijfje stond afgelopen vrijdag het jaarlijkse Gideon van Ligten-toernooi op het programma.

Hoewel zowel Libertas VR1 als VR2 zich niet plaatsten voor de kruisfinale, revancheerden de speelsters zich van het slechte spel in dezelfde sporthal van een week geleden. De twee topfavorieten Drachtster Boys en FC. Marlène plaatsten zich voor de finale. Deze werd door een fraai doelpunt beslist door de West-Friezen uit Heerhugowaard. Maar het meest indrukwekkende moment van de avond was de één minuut stilte die voor de finale in acht werd genomen ter nagedachtenis aan de legendarisch trainer Gideon van Ligten (1975 – 2013).

Bij veel clubs heeft hij, in het verleden, zijn "voetbalsporen" achtergelaten daarbij denkend aan onder meer ONS Sneek (veld), v.v. Tolbert (veld) en Be Quick Dokkum (zaal) . Op het moment van overlijden was Gideon actief betrokken bij Drs. Vijfje, VIOD (veld) en v.v. Nieuw Roden.

Maar Gideon stond ook bekend als literatuurliefhebber. Hij had een totaal eigen smaak, was een liefhebber van het werk van Rob van Essen en Aat Ceelen om maar schrijvers te noemen waarmee je je onderscheidt.

Nieuws

Meest gelezen