Libertas verslaat landelijk top op Gideon van Ligten-toernooi

Foto Jouke Dantuma

Foto Jouke Dantuma

Onder het toeziend oog van Alex van Ligten uit Sneek won Libertas uit Damwâld de hoofdprijs bestaande uit een beker en een cheque ter waarde van € 250,= op het toernooi dat is vernoemd naar zijn in 2013 overleden zoon. Nog nooit was het Gideon van Ligten-toernooi zo sterk bezet als deze editie.

Naast landskampioen Drs. Vijfje en runner-up FC Marlène waren ook Futsal Feyenoord, zv. Den Haag en Exstudiantes Zwolle van de partij.

De eerste verrassing was al de 2-0 winst in de poule op Drs. Vijfje. Ondanks het verlies tegen Den Haag (0-1) plaatste Libertas zich toch voor de kruisfinales. Daar trof men Futsal Feyenoord. Beide teams kregen voldoende kansen om een plek in de finale af te dwingen. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een discutabel gegeven strafschop die door Sam Bosma werd benut. In een spannende finale tegen up FC Marlène was de eerste grote kans voor dezelfde Bosma. Haar inzet ging net voorlangs. Na wat plaagstootjes van de vrouwen uit Heerhugowaard was het Jessie Prijs die de bal door de benen van de keepster van FC Marlène in het doel schoot. In de slotfase stelde keepster Laura Hummel met een fabelachtige redding de winst en daarmee de toernooizege veilig.

Woensdagavond om 20.00 uur staat de bekerwedstrijd tegen Exstudiantes Zwolle op het programma. Deze wedstrijd wordt in sporthal De Boppeslach in Damwâld gespeeld.