Marijke Groenewoud slaat haar slag dicht bij huis

Met Marijke Groenewoud in Hallum op de hoogste trede van het erepodium kreeg het Open Nederlands kampioenschap de winnares waar het hele dorp en nog veel meer mensen zaterdag op hoopten. Bij de mannen was de Belg Bart Swings na 100 kilometer de sterkste van allemaal.

Marijke Groenewoud geniet van alle aandacht van het grote publiek, als zij in haar woonplaats als eerste over de streep komt en de titel pakt in de Bartlehiemtocht als Open Nederlands kampioenschap.

Marijke Groenewoud geniet van alle aandacht van het grote publiek, als zij in haar woonplaats als eerste over de streep komt en de titel pakt in de Bartlehiemtocht als Open Nederlands kampioenschap. Foto Bram Buruma

Hallum Marijke Groenewoud voelde de druk vóór de start in de 33e Bartlehiem Skeelertocht, maar genoot tegelijk volop van de aandacht in haar woonplaats. De Hallumse werd al wereldkampioen, won een olympische medaille in Peking, was Nederlands kampioen en wat al niet meer op skeelers en schaatsen. Alleen de titel in het Open Nederlands kampioenschap ontbrak nog op de al imposante erelijst van de pas 21-jarige Hallumse. Juist daarom was dát zo vlak voor de echte voorbereidingen op het winterseizoen dit jaar een doel.

Nieuws

menu