Set ‘m Op op verschillende podia in de prijzen

De prijswinnaars van zondag in Buitenpost. Foto Jeen Zuidersma

Harkema/Buitenpost -Leden van Set ‘m Op uit Augustinusga zijn dit weekeinde op twee fronten actief geweest.

Bij de eerste plaatsingswedstrijd turnen zaterdag in Harkema kwamen Hannah Huizenga en Fenna de Vries in actie. Zij kwamen uit in de dezelfde categorie en waren erg aan elkaar gewaagd. Met hoge zwaaien aan de brug en mooie sprongen op de vloer eindigde Fenna de Vries net buiten het podium op de vierde plaats. Spannend was vooral de balkoefening, maar deze werd door Hannah Huizenga perfect uitgevoerd. Ze mocht dan ook een mooie zilveren medaille ophalen bij de prijsuitreiking.

Zaterdag en zondag waren de eerste plaatsingwedstrijden acro in Buitenpost. Zaterdag deden twee teams mee van Set ‘m op en allebei haalden ze het podium. Stien Barkmeijer, Benthe Kuipers en Marit de Vries lieten een prachtige strakke oefening zien en scoorden technisch heel hoog. Ze eindigden daarmee op de tweede plek.

Daarna waren Shenia Feenstra en Alisha van der Veen aan de beurt en ook deze dames wisten zich op het podium te plaatsen. Zij eindigden als derde.

Zondag deed Set ‘m op mee met zeven teams en die behaalden vier medailles. Kaylee van Dijk en Marlene Dijkstra werden met een prachtige oefening derde en in dezelfde categorie werden Jantina de Vries en Emma van der Let tweede. Nina Haagsma en Marike Zuidersma draaiden bijna een foutloze oefening en mochten dan ook het hoogste podium betreden. Esther Hoogsteen, Eline Veen en Marrit Boetje deden het ook goed en werden verrassend tweede.

De andere teams hebben allemaal een steekje laten vallen, maar maken zeker nog een goede kans om over drie weken wel in de prijzen te vallen.

Nieuws

menu