Veel animo voor eerste Hel van Harkema

Op weg in de Hel van Harkema (archieffoto). Eigen foto

Zaterdag 25 juni staat in Harkema de eerste Hel van Harkema op stapel, een mountainbikesurvivaltocht. ,,Nu alles weer open gaat merken we dat iedereen weer volop zin heeft om leuke dingen te gaan ondernemen. De inschrijvingen stromen dan ook binnen’’, aldus Pieter Siemen Spinder van de organiserende Stichting Recreatiesport Harkema.

Op het parcours dwars door de Friese Wouden wachten de deelnemers 66,6 loodzware kilometers en zes uitdagende hindernissen. Voorzitter Spinder is enthousiast. ,,We gaan er niet veel over verklappen wat de deelnemers allemaal te wachten staat, maar ga er maar vanuit dat het zwaarder, uitdagender, natter, kouder en heter wordt dan ze ooit hebben meegemaakt.’’ De eerste editie stond al gepland voor 2020 maar toen gooide Corona roet in het eten. Tussen 9 en 10 uur kan er gestart worden op sportpark De Bosk in Harkema.

Het unieke aan het spektakel is dat de deelnemers onderweg verrast wordt met zes uitdagende hindernissen. Voor wie deze niet durft te nemen is er de chickenrun. Liefst zes hindernissen, vijf segmenten met tijdsregistratie, vier Strava segmenten en twee mogelijke tussenstops vormen de basis van de route van 66 km. In totaal een kleine 47 kilometer die door professionele tijdsregistratie worden gemeten via een gepersonaliseerd stuurbordje.

Vrijwilligers

Er zijn langs de gehele route tientallen vrijwilligers om verkeer in goede banen te leiden. Er zijn diverse prijzen te winnen voor de deelnemers op basis van de in negen segmenten.

De Hel van Harkema is ook geschikt voor bedrijventeams die met elkaar de uitdaging aan willen gaan. Info over arrangementen en inschrijving is te vinden op www.helvanharkema.nl . Inmiddels heeft zich een tiental bedrijventeams aangemeld Wie de hel overleeft kan aanschuiven bij de BBQ in Hell’s Plaza met de afterparty inclusief een liveband en een feest-DJ.

Kidsride

Tijdens de Hel van Harkema is er ruim aandacht voor de jeugd. Zoals de Borger Tegels & Sanitair Kidride. Dit is een clinic die verzorgd wordt door het team van Jumbo Visma. De erkende trainers van de Jumbo Visma Academy nemen de kinderen mee in wat mountainbiken inhoudt en geven tips om beter te gaan fietsen.

Tijdens de clinic zijn er fietsen beschikbaar voor kinderen die niet een eigen mountainbike hebben. Kinderen die wel een mountainbike hebben, wordt verzocht om deze mee te nemen. Er komt een uitdagend parcours waar de deelnemers onder andere over een wipwap gaan fietsen, behendigheidsparcours gaan bedwingen en gaan slowbiken. De Borger Kidsride is er voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Opgeven kan via www.helvanharkema.nl

Nieuws

menu