3 Tips voor als je gaat verhuizen

pexels.com

Is de kogel eindelijk door de kerk? Ga je verhuizen naar een andere woning?

Of dat nu een appartement is of een vrijstaande woning, je krijgt sowieso te maken met belangrijke wijzigingen in je leven. De hoogste tijd dus om daar eens bij stil te staan. Want wat gaat er eigenlijk precies veranderen en hoe kun je jezelf daar het beste op voorbereiden? Met de 3 tips uit dit artikel kom je in ieder geval een stuk verder.

Tip 1: Kies de verhuizing die bij je past

Dit klinkt als een open deur, maar in de praktijk gebeurt het nog vaak dat mensen zich pas tijdens het letterlijke verhuizen van alle spullen realiseren dat ze dit beter niet zelf hadden kunnen doen. Het is niet voor niets dat er gespecialiseerde verhuisbedrijven zijn, waar je afspraken mee kunt maken over hoe je jouw spullen graag verhuisd wil hebben van je oude naar je nieuwe woning. Bovendien kost het sjouwen van al die dozen en meubelen veel tijd en energie. Vraag jezelf dus af of dit iets is dat bij je past of juist niet. In dat laatste geval kun je het beter uitbesteden.

Tip 2: Geef overal een verhuisbericht door

De belangrijkste plek waar je in ieder geval moet doorgeven dat je gaat verhuizen is de gemeente waar je gaat wonen . Dat kan in de periode van vier weken voordat je gaat verhuizen tot maximaal vijf dagen nadat je in je nieuwe huis bent komen wonen. De gemeente voert dan de wijziging door in de Basisregistratie Personen. Neem een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van bewoning mee, zoals een huurcontract, koopakte of toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner. Uiteraard zul je ook bij andere instanties waar je mee te maken hebt je nieuwe adres moeten doorgeven. Van de verenigingen waar je lid van bent tot en met bladen waarop je geabonneerd bent.

Tip 3: Check je verzekeringen

Waar je ook gaat wonen, je hebt een woonverzekering nodig.

  • Alles wat vastzit aan je huis valt onder je opstalverzekering. Als daar schade aan ontstaat zonder dat je daar zelf schuld aan hebt, is deze gedekt met deze woonverzekering.
  • Een inboedelverzekering verzekert je meubels en andere spullen tegen brand of andere schade.
  • Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen.

Doe je voordeel met deze tips en je verhuizing verloopt vast een stuk soepeler!

Nieuws

menu