Autobedrijf Robroch 90 jaar lid van BOVAG

Harmen en Elja Robroch en monteur Robert Nouta van autobedrijf Robroch ontvangen de jubileumoorkonde uit handen van accountadviseur Bovag Jos Overmars Eigen foto

Engwierum - Autobedrijf Robroch in Engwierum viert dit jaar een bijzonder jubileum: het autobedrijf is 90 jaar aangesloten bij BOVAG.

Autobedrijf Robroch staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ,,Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ,,Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Autobedrijf Robroch biedt dat bij uitstek. En is daarom al 90 jaar aangesloten bij onze vereniging.’’

Hendrik Robroch, de oerpake van de huidige eigenaren Harmen en Elja Robroch, startte in 1913 in de bijkeuken aan de Dodingawei met de reparatie en handel in rijwielen, motoren en onderdelen. In de begin jaren van de autoindustrie rond 1914, konden steeds meer particulieren zich een auto veroorloven. Natuurlijk was pake Hendrik niet bang om de reparaties van deze automobielen ook op zich te nemen.

In 1931 is het eerste BOVAG lidmaatschap een feit.

In de jaren na de oorlog worden ook steeds meer tractoren en landbouwmachines onder handen genomen. Zo was het bedrijf in de jaren 50 onder andere Porschedealer (van tractoren wel te verstaan). In 1965 overleed pake Hendrik, waarna pake Harmen het roer overnam. In 1966 liet hij een grotere werkplaats bouwen achter het woonhuis (heden ten dage nog bestaand als inrit en kantoren). Hiermee werd het bedrijfsoppervlak verdriedubbeld zodat pake Harmen weer jaren vooruit kon. In 1982 hield Harmen het voor gezien en gaf het roer over aan zijn zoon Hendrik Pieter Robroch. Hendrik zette het bedrijf samen met zijn zwager Albert Abbas voort. In 1990 besloten zij dat een uitbreiding aan de Dodingawei gewenst was, de werkplaats was door de toenemende werkzaamheden te klein. Een ruime werkplaats, showroom en magazijn werden gerealiseerd. Maar in 2011 kwam Henk te overlijden. Zoon Harmen en dochter Elja besloten om samen het familiebedrijf voort te zetten. Hiermee was het bedrijf in zijn huidige vorm een feit: een ruim pand met een riante werkplaats, die voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Nieuws

menu