Ayold Wiersma nieuwe eigenaar café Foestrum

Foto Jantsje Wiersma

Westergeest - Met ingang van 1 juli 2020 is de nieuwe eigenaar van Café Foestrum in Westergeest Ayold Wiersma. Ayold is 41 jaar en met zijn gezin woonachtig in Buitenpost. De verbouwing en herinrichting zal enkele maanden in beslag nemen. Het sloopwerk in het cafégedeelte is men al mee bezig. In het nieuwe restaurant zullen authentieke onderdelen van het huidige café weer terug te vinden zijn.

Ayold geeft aan het voormalige café om te willen turnen naar een huiskamerrestaurant waar men lekker kan eten maar natuurlijk ook kan genieten van een lekker biertje, wijntje of een kopje koffie.

De Bed and Breakfast blijft bestaan, zoals dat nu ook al is. Ayold benadrukt dat hij het van belang vindt dat de oorspronkelijke waarde van het café deels terugkomt en dat in overleg met Tineke, de huidige eigenaresse, besloten is dat de kaartmiddag en avond op de woensdag blijft.

Hij verwacht, dat in oktober alles klaar is en ‘Herberg Foestrum’ , de nieuwe naam, geopend kan worden.

Ayold had als 3-jarig kind al iets met eten koken in zijn eigen keukentje. Die wens gaat nu werkelijkheid worden. Na de middelbare school in Dokkum te hebben afgerond ging Ayold naar de Hotelschool te Groningen.

Hij moest er heel veel energie in steken, omdat de reis vanuit Bornwird naar Groningen en terug veel reistijd in beslag nam, maar dat had hij er graag voor over.

Na het afronden van de Hotel School wilde Ayold zich wat meer verdiepen in de commerciële kant van de Horeca en koos bewust voor zijn vervolg studie Commerciële Economie te Amsterdam. Na het afronden van deze opleiding ging hij aan de slag in de commerciële sector en maakte hij van zijn horeca passie een hobby. Echter na 16 jaar actief te zijn in de commercie begon het “horecabloed” toch weer te borrelen en hakte hij de knoop door, de hobby moest zijn werk gaan worden; hij wilde aan de slag als zelfstandig ondernemer in de horeca.

Nadat hij zich goed georiënteerd had, viel het oog op café Foestrum, dat te koop was. Hij wilde graag in een kleine dorpsgemeenschap iets beginnen en hij is nog steeds laaiend enthousiast over de locatie. Hij wil ook graag, dat het dorp er iets aan heeft, qua werkgelegenheid zijn er wel wat mogelijkheden.

Bierbrouwerij Dijk-Bier

Ayold heeft samen met zijn compagnon Minne Brander een eigen bierbrouwerij te Buitenpost genaamd Dijk-Bier (lees meer hierover op www.dijk-bier.nl). Dijk-Bier zal een belangrijke rol in Westergeest gaan vervullen. Naast het kunnen drinken van deze mooie bieren zullen er ook clinics bierbrouwen en proeverijen worden georganiseerd.

Nieuws

menu